Сецесія у Львові

Сецесія у Львові

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

19.4.2022, 13:00

Запрошуємо на прогулянку з дослідницею історії архітектури Ольгою Заречнюк "Сецесія у Львові", яка продовжує серію зустрічей "Знайомство зі Львовом".

Що таке сецесія? Цей архітектурний стиль з початку ХХ століття має різні назви у країнах Європи, ар нуво, юґендстиль, модерн, та інші, а у Львові прижився австрійський варіант, що означає "розрив" чи "вихід". Сьогодні цей стиль користується великою популярністю у Львові. На фасадах таких будинків можна зустріти різноманітні квіти, кольорову плитку та вигадливі ковані огорожі, а в інтер'єрах — розписи на стелях та вітражі. Покликаний бути радикальним відкиданням традиції та засад класичної архітектури, сьогодні він сприймається насамперед як красивий, тоді як свого часу ці будівлі були контроверсійними і будили шквали гострої критики.

Пройдемося околицями вулиці Богомольця, де розташований Центр міської історії, та невеликими затишними вуличками поміж Личаківською та Левицького, звернемо увагу на твори фірми відомого львівського архітектора Івана Левинського.

post picture

Ольга Заречнюк

Дослідниця архітектури, архітектурна редакторка проекту “Інтерактивний Львів”, авторка архітектурних описів будинків, проводить міські прогулянки з архітектурних тем

Тривалість міської прогулянки 1,5 години.

Для участі, будь ласка, зареєструйтесь за посиланням або номером телефону +380504327202 чи +380322751734. Після реєстрації ми повідомимо місце зустрічі.

На випадок повітряної тривоги під час прогулянки, маємо заплановане місце для укриття.

Під час серії прогулянок "Знайомство зі Львовом" у вас  буде можливість познайомитися з загальною історією міста, а також дізнатися більше про його стару архітектуру та як її сприймали львів'яни у ХІХ — на початку ХХ століть.

Зображення

Верхнє: Ольга Заречнюк