Майбутнє у спогадах

Майбутнє у спогадах

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

31 жовтня - 4 листопада 2016

Центр міської історії, Львів

Відбувся форум сторітелінґу "Майбутнє у спогадах: Львів як вибір". Протягом п’яти вечорів відбулися публічні зустрічі з молодими людьми з Польщі, Криму, США та Ізраїлю, для яких життя у Львові є результатом власного вибору. Наприкінці форуму філософи, історики та дослідники спробували підбити підсумки у форматі панельної дискусії.

Ми часто чуємо історії про повернення до Львова - нерідко це складова життєписів нащадків перших мігрантів, людей, які з тих чи інших причин були змушені покинути рідне місто. У ХХ столітті такий розвиток подій для багатьох львів’ян не був дивиною, а часто навіть – питанням життя і смерті. Однак під час серії зустрічей "Майбутнє у спогадах" організатори показали й іншу перспективу - попросивши пояснити свій вибір тих людей, яких зі Львовом не пов’язують особисті, родинні історії з минулого.

31 жовтня свою історії розкала Вікторія Маліцька з Вроцлава, яка досліджує культурну антропологію, налагоджує зв’язки між дослідниками Польщі та України, а також є представницею Національного закладу ім. Оссолінських (Оссолінеум). Вона мешкає у Львові 6 років.

1 листопада про рішення оселитися в Україні розказав Ар'є Лисаков з Тель-Авіва, що займається інвестиційною та біржевою діяльністю. Він зробив вибір на користь Львова у 2015-му.

2 листопада культурний менеджер Халіл Халілов з Криму, що був змушений покинути Сімферополь внаслідок російської анексії, опинився у Львові 2 роки тому.

3 листопада співачка і громадська діячка Брія Блессінґ з Техасу розказала про те, чому вона і її родина у 1993 році прилетіли спершу до Луганська, а потім до Львова.

4 листопада участь у підсумковій панельній дискусії взяла літературознавчиня, дослідниця динаміки пам’яті про ХХ століття Ірина Старовойт зі Львова, філософ Руд Мейі з Амстердама та інші. Модерував форум журналіст Володимир Бєглов.

Ініціаторами програми "Майбутнє у спогадах" стали благодійний фонд "Friends of Lviv", нещодавно заснований прихильниками Львова в Амстердамі, а також Центр міської історії та Управління культури Львівської міської ради. Партнер – компанія "Symphony Solutions".

Інформаційним партнером форуму "Майбутнє у спогадах" є радіо "Сковорода", яке забезпечило пряму трансляцію з усіх подій.

Зображення

Верхнє: Ольга Заречнюк