Показ фільму

Показ фільму "Буде краще" / Będzie lepiej (Міхал Вашинський, 1936)

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

12 вересня 2019/ 18.30

Центр міської історії, Львів

У фільмі "Буде краще" вперше з’явився на екрані популярний гумористичний дует Тонька і Щепка, ведучих славетної радіопрограми "Весела львівська хвиля". Фільм, що став касовим хітом 1930-х років, є першою частиною "львівської трилогії" Міхала Вашинського. За часів СРСР фільм у Львові не демонструвався.

Про фільм "Буде краще" (Będzie lepiej) розповідають дослідники життя і творчості Міхала Вашинського: письменник, сценарист Станіслав Цалик та кінорежисер, медіа-художник Олег Чорний.

Фільм демонструється мовою оригіналу (польська). Вхід вільний

Показ відбудеться до 115-ї річниці від дня народження режисера Міхала Вашинського та в межах проекту [розархівування] Міського медіаархіву Центру.

[розархівування] - це неформальні покази збірок та колекцій Міського медіаархіву, які покликані популяризувати та актуалізувати проблематику архівної спадщини серед громадськості. Ми прагнемо формувати нові погляди на архівування та представляти історичні колекції з незвичної перспективи. Заходи з цього циклу передбачають спільні перегляди і прослуховування візуальних, аудіо-візуальних, чи аудіо творів, які б у відмінній від академічності атмосфері вільних рефлексій і обговорення поєднували популярні формати та архівні-історичні збірки. Це вечори сине-музики чи фото-музики, перегляди фільмів, фото-презентації та інші події, які представлятимуть діалог сучасного і минулого.

Захід відбувається за сприяння Польського Інституту у Києві.

  • img

Зображення

Верхнє: Фрагмент фільму "Буде краще" / Będzie lepiej (Міхал Вашинський, 1936)