Аудовізуальна спадщина

Аудовізуальна спадщина

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

27 жовтня 2018

27 жовтня - Світовий День Аудовізуальної спадщини

Аудіовізуальні документи, фільми, домашнє кіно, архіви телебачення та записи радіопередач - все це є нашою спільною спадщиною, яка головним чином стосується історії ХІХ - ХХІ століть. Хоча ці матеріали з погляду історика не такі вже й старі, однак специфіка їхнього зберігання потребує особливої опіки, а відтворення - відповідних технічних засобів.

Світовий день аудіо-візуальної спадщини, який був схвалений та всіляко підтримується ЮНЕСКО - це можливість артикулювати та актуалізовувати проблематику збереження цієї особливої культурної спадщини!

Міський медіаархів Центру міської історії вже протягом багатьох років займається оцифруванням, дослідженнями та популяризацією використання аудіовізуальної спадщини в Україні. Серед різноманітних форматів через які ми намагаємось використовувати матеріали з колекцій медіаархіву не лише академічні дослідження, але й мистецькі проекти. Одним з таких прикладів є відео-арт TIME FORWARD. TWO TIMES BACK створений художником Олегом Воронком на основі оцифрованих матеріалів Львівського телебачення. Ця робота є авторською рефлексією на тему переживання містом та Львовом зокрема свого соціалістичного досвіду.

Вітаємо усіх колег, особливо медіаархівістів та усіх небайдужих, хто вболівають за збереження аудіовізуальної спадщини!