Місто в моїх руках

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

12.06.2015

З 12 по 18 червня запрошуємо дітей до створення анімаційного соціального відеоролика "Місто в моїх руках", в рамках освітнього проекту "Твої/Мої історії".

Діти ділитимуться своїми планами, ідеями та фантазіями про те, як має виглядати місто, а потім спробують проанімувати кожну свою чудову ідею. Допомагати дітям у створенні анімації буде Роман Дзвонковський, з яким ми успішно реалізували декілька освітніх проектів.

Запрошуємо до участі дітей з різних міст, з різним досвідом та поглядами на місто.

Міським плануванням займаються дорослі, враховуючи здебільшого власні потреби, їхнє бачення того, чим є місто для дитини зазвичай обмежується облаштованими майданчиками і центрами розваг для дітей. Наскільки місто є дружнім для дитини? Як воно має виглядати?
Як можна товаришувати з містом? Як мають виглядати вулиці, площі і сквери міста? Як зробити занедбані місця привабливими? Який транспорт має їздити містом?
В анімації ми спробуємо відобразити дитячі відповіді на ці питання. Дитяче місто буде особливо цікавим, оскільки включатиме досвіди і мрії дітей з різних міст – з історичного міста Львова, з міста мільйонника Донецька, з великих та маленьких промислових міст східного регіону, з багатоетнічного Криму.
Ми впевнені, що втілення хоча б однієї ідеї здатне змінити простір на краще, і це буде кроком до врахування дитячої думки у плануванні міста дорослими.

Заняття відбуватимуться 12, 15, 16 та 18 червня у просторі Майстерні Міста (Площа Св. Теодора). Результати плануємо презентувати 26 червня в Львівському Палаці Мистецтв.

Проект розрахований на діток, віком 8-12 років.

Участь безкоштовна. Щоб зареєструватись та дізнатись детальніший розклад, просимо звертатись до координатора освітніх програм Центру Христини Бойко за телефоном +380972099267, або електронною поштою [email protected].

"Твої/Мої історії" – освітній проект для дітей та підлітків, який відбуватиметься одночасно, як частина програми культурного форуму "Донкульт" та "Майстерні міста". Освітня програма зосереджена навколо тематики міста: міських історіях та легендах, пошуках нових ідей до створення комфортного і дружнього середовища. Основна мета заходів – створення простору, де діти та молодь з різних куточків України зможуть в цікавий спосіб ділитись особистим досвідом, розповідаючи історії своїх міст.
За останній рік наше місто змінилось. За статистикою, до Львова з окупованих територій переселилось понад дві тисячі сімей. Велика кількість дітей та молоді опинилась в новому місті, в інших умовах та середовищі. Тому основний фокус освітньої програми – сприяння адаптації і створення комфортного середовища для спілкування молодих людей.
Проект розрахований на різні вікові групи дітей, відбуватиметься у форматах анімаційної школи, історичної майстерні, лекцій та творчих майстер-класів.

{thumb obj="image" objid="1055" fileno="1" templateid="869"}{thumb obj="image" objid="1054" fileno="1" templateid="869"}{thumb obj="image" objid="1057" fileno="1" templateid="869"}