Гостя Центру

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

15.03.2015

З лютого по квітень 2015 року в Центрі проходить стажування Сара Ґрандке, магістрантка університету Людвіга-Максиміліана в Мюнхені. Вона навчається на магістерській програмі "Східно-Європейські студії". З 2009 по 2012 рр. вивчала державні, суспільні науки та історію в Ерфурті і Лодзі. Цікавиться Східною і Центральною Європою, зокрема історією і культурою Польщі, Білорусі та України протягом XX століття. Сара фокусується здебільшого на культурі пам'яті та політиці історії. Протягом останніх двох років працювала в Центрі документації історії національного соціалізму в Мюнхені над дослідницьким проектом "Переслідування сінті та рома в Мюнхені та переслідування мюнхенських комуністів у 1933-45 рр.". Крім того, Сара працювала у різних німецьких фундаціях і пам'ятних місцях концентраційних таборів.

Ціллю приїзду Сари до Львова є ознайомлення з українським академічним середовищем, спілкуванню з місцевими та іноземними істориками, вдосконалення знання української мови та підготовка магістерської роботи, яку вона розпочне писати восени 2015 року.

У Центрі міської історії вона залучена до кількох проектів та допомагає в опрацюванні найновіших публікацій з історії міст в Німеччині для нашої бібліотеки.