Дзеркала міста

Дзеркала міста

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

Ерік Вільям Герман 

Школа архітектури Єльського університету

4 червня 2014

Центр міської історії, Львів

Презентація висвітлила еволюцію двох таких різних громадських просторів як Браянт-Парк (Bryant Park) і Таймз-Сквер (Times Square) на Мангеттені (Нью Йорк, США). Основну увагу дослідник зосередив на різного типу екранах, зокрема на цифрових медіафасадах, кіноекранах та на екранах персональних пристроїв. У різних масштабах, від фасаду до айфону, у дослідженні він розглянув постійно змінну роль екранів, які транслюють наш персональний досвід у громадському просторі. Крім того, проект показує еволюцію двох найвідоміших громадських просторів Нью-Йорку та документує, як ключові ринкові та політичні події призвели сьогодні до таких контрастних між собою просторових форм. Окрема увага присвячена ролі публічного мистецтва.

Яка роль мистецтва в громадському просторі? Як нові форми медіа міняють наше використання й споживання громадського простору? Яке місце можна назвати дійсно громадським?

Це дослідження було представлене на конференції про Медіа-Місто в міланському музеї Трієннале влітку 2012 (співдоповідач – Девід Ендрю Тезмен (David Andrew Tasman). Згодом воно доповнювалося авторськими спостереженнями зі свого перебування в Україні від січня 2014 р.

Ерік Вільям Герман 

закінчив Школу архітектури Єльського університету, де він був відзначений стипендією ім. Керол Л.В. Мікс (Carroll L.V. Meeks Memorial Scholarship). Ступінь бакалавра з архітектури він отримав 2007 р. в Університеті Теннессі (США). Ерік Герман отримав стипендію Фундації ім. Александра фон Гумбольдта (Alexander Von Humboldt Foundation) і з осені 2014 р. працюватиме у Штутґарті (Німеччина). Статті і проекти Еріка Германа опубліковані у таких виданнях, як RIBA Journal, CLOG та Perspecta 47: Money. Зараз Ерік живе й досліджує Львів. Нещодавно він брав участь у Воркшопі “Ревіталізація Телички” під час фестивалю СANactions 2014, де був свідком багатообіцяючого проекту у Києві, що впорядковує громадські простори за допомогою мистецтва.