Програма мистецьких обмінів Британської ради SWAP: UK/Ukraine Residency

Програма мистецьких обмінів Британської ради SWAP: UK/Ukraine Residency

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

13.06.2019

Запитайте будь-якого митця: чого, він найбільше потребує для того, щоб втілити в життя свої творіння? Відповідь буде одна – часу та підтримки. Вже протягом чотирьох років Британська Рада в Україні взаємодіє з найбільш передовими мистецькими інституціями в Україні та Великобританії, щоб надати саме це – час та підтримку – перспективним митцям та кураторам з обох країн.

Цього року з програмою мистецьких резиденцій Британської Ради вже вдруге співпрацює Центр міської історії. Резиденція передбачає співпрацю з Міським медіаархівом Центру.

Кого шукає програма SWAP: UK/Ukraine Residency?

Митців і кураторів, зацікавлених у розширенні своїх горизонтів. На четвертому році роботи SWAP: UK/Ukraine Residency Programme ми пропонуємо наступне:

  1. для трьох митців з України — резиденції до 45 днів у вересні та жовтні 2019 року в Шотландії під кураторством команди Hospitalfield та партнерських інституцій;
  2. для одного куратора з України — резиденцію до 45 днів у серпні-жовтні 2019 року в Шотландії під кураторством команди Hospitalfield та партнерських інституцій;
  3. для шести митців з Великої Британії — резиденції до 45 днів у вересні-листопаді 2019 року, які надаються нашими українськими партнерами у Харкові Львові, Одесі та Дніпрі.

Детальні вимоги до аплікацій

Прагнете створювати мистецтво? Програма SWAP: UK/Ukraine Residency надає для цього час, підтримку, міжнародний досвід та промоцію. Подавати заявку вже сьогодні – [email protected]

Дедлайн подачі заявок  – 27 червня 2019

В Україні Британська Рада працює з такими інституціями, як ЄрміловЦентр та Муніципальна галерея (Харків), Арт центр Фабрика Повидла і Центр міської історії (Львів), Одеський музей сучасного мистецтва, галерея Артсвіт, Культура Медіальна, DCCC (Дніпро); у Великій Британії головний партнер – Hospitalfield (з 2019 року) та низка партнерських інституцій у Шотландії – Cove Park, Scottish Sculpture Workshop, The Pier Arts Centre, Dundee Contemporary Arts Print Studio (DCA), Glasgow Sculpture Studios та Edinburgh Sculpture Workshop (ESW) які надають свою професійну підтримку. У 2016-2018 головним партнером програми резиденцій у Великій Британії була Ліверпульська Бієнале.

Зображення

Верхнє: Хелен Фленеган, Кров Піт Сльози, 2019, фотографія інсталяції у Музеї Сучасного Мистецтва Одеси / Олег Куцький